Bij The Home Blog zijn we altijd op zoek naar nieuwe en opwindende decoratie-ideeën om met je te delen. En de nieuwste en beste stijl die onze aandacht heeft getrokken en onze hartslag heeft verhoogd, is cottagecore.

Cottagecore, vraag je?

Hoe kan een stijlnaam die zowel zo eigenaardig als zo fel is, mij en mijn moderne interieurstijl betoveren?

Geloof ons, hoe meer je weet, hoe meer het zal gebeuren.

Lees verder om de elementen van de cottage-stijl te leren kennen. We zullen ook vijf cottagecore-ideeën onthullen om uw ruimte om te toveren tot een eigentijds toevluchtsoord in een landhuis.

Wat is Cottagecore?
Cottagecore is een esthetische en lifestyle-beweging die voortkomt uit de wens om dichter bij de natuur te staan. Het werd populair tijdens de COVID-19-pandemie, toen mensen meer tijd binnenshuis doorbrachten op zoek naar nieuwe hobby’s om onder de knie te krijgen.

De cottage-stijl benadrukt een eenvoudige, landelijke levensstijl en zelfgemaakte activiteiten, zoals bakken, knutselen en tuinieren. Maar in veel opzichten is het ook een reactie op consumentisme, namelijk een te grote afhankelijkheid van schermtijd en overbelasting.

Winkelen voor een heleboel items om je huis te versieren lijkt misschien in tegenspraak met dit principe. Maar in werkelijkheid creëren de items een omgeving die je helpt te ontspannen, terug te spoelen en na te denken.

Als je het op de juiste manier gebruikt, kan de cottage-stijl zelfs een nieuwe en ontspannen sfeer in je huis bevorderen. Daartoe is het ook een filosofie die sociaal bewustzijn en persoonlijk welzijn aanmoedigt.

Dat klinkt misschien als te veel principes voor één simpele levensstijl.

Maar het is toch echt de stijl van het huisdecor waar we naar op zoek zijn!

Cottagecore promoot milieuvriendelijke accenten en gezellige cottage-ontwerpideeën voor elk budget. Dit is de reden waarom het geven van een cottagecore-make-over aan uw ruimte perfect past bij de cottage-levensstijl zelf. Je geniet van een charmant doe-het-zelf-project waar jezelf en de planeet baat bij hebben!